Juwelier Khemai

Wij hebben een mooie selectie van alle soorten sieraden en juwelen.

Ook voor inkoop en contante betalingen voor uw oude sieraden.Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image
Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Juwelier Khemai, Paul Krugerlaan 246, 2571 HR Den Haag, Telefoon : 070- 356 01 70 Mobiel : 06- 509 35 342 (Satish)

INFORMATIE

Goud is al eeuwenlang een bron van inspiratie. Dit zachte edelmetaal kent een aantal eigenschappen dat het tot de "Koning der Metalen" maakt. Goud behoudt zijn glans, is veelzijdig smeedbaar, pletbaar en is duurzaam. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de mens zich al duizenden jaren van goud bedient en er zich graag door laat inspireren.

Opmerkelijke eigenschap

Metallisch goud heeft een gele glanzende kleur. Zeer fijn verdeeld kan het ook andere kleuren zoals zwart of donkerpaars aannemen. Van alle bekende metalen die bij kamertemperatuur vast zijn, is goud, na lood, het makkelijkst te buigen en te vervormen. Een blokje goud van 1 gram kan worden geplet en gewalst tot een plaat met een oppervlakte van 1 vierkante meter.

De glans van goud

Puur goud is van nature te zacht om tot een sieraad te verwerken. Ter verharding wordt goud dan ook gemengd met bijmetalen als zilver, nikkel, palladium en koper; zo ontstaan de zogenaamde goudlegeringen. De hoeveelheid puur goud die aanwezig is in een sieraad wordt uitgedrukt in karaat. Het woord karaat komt van het Griekse woord "keration", wat vrucht van de Johannesbroodboom betekent. Deze zaadjes die wonderbaarlijk gelijk in gewicht waren, werden vroeger gebruikt als gewichten voor weegschalen. Puur goud is 24 karaats. Een ring van 18 karaats goud bijvoorbeeld, is een ring die voor driekwart (18/24e) uit goud bestaat. De "rest" is dan meestal zilver of koper. Aan deze bijmetalen ontleent goud ook haar verschillende kleurnuances. Roodgoud ontstaat door toevoeging van koper en witgoud door het gebruik van grotere hoeveelheden zilver, zink, nikkel of palladium.

Al meer dan 6 eeuwen worden er op gouden, zilveren en platina voorwerpen keurtekens afgeslagen. Daarmee is dit een van de oudste vormen van consumentenbescherming. Zelfs een wettelijke bescherming, want de Waarborgwet 1986 garandeert dat een voorwerp met, volgens de wet vastgestelde keurtekens, het juiste gehalte aan platina, goud of zilver bevat. Ieder gouden voorwerp dat in Nederland verhandeld wordt, moet voorzien zijn van een geldig keurteken. Op grond van de Waarborgwet kennen we in Nederland 4 geaccepteerde goudlegeringen.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Zilver

Zilver wordt al sinds het begin van onze jaartelling gebruikt voor versiersels en betaalmiddelen. Zilver, is net als goud, een edelmetaal. De groep edelmetalen bestaat uit 8 elementen, te weten zilver, goud en de platina-metalen. Zilver is een edelmetaal dankzij de bijzondere eigenschap die het heeft. Zilver heeft een zuivere, witte kleur, het roest niet waardoor het duurzaam is en tot slot is zilver makkelijk te bewerken omdat het een zacht metaal is. In tegenstelling tot goud wordt zilver zelden in zuivere toestand in de natuur gevonden. Meestal wordt zilver in verbinding met niet-edele metalen als lood en koper gedolven. Dit mengsel wordt bewerkt om het zuivere zilver te scheiden van andere metalen. Veel zilver wordt dan ook gewonnen in loodmijnen.

Opmerkelijke eigenschap

Zilver is een eenvoudig te bewerken metaal dat iets harder is dan goud en beschikt over een zilverwitte glans. Zilver heeft van alle metalen de beste elektrische geleidbaarheid. Zilver geleidt zelfs beter dan goud of koper. Het smeltpunt van zilver is 961.78 °C ofwel 1763.2 °F. Kookpunt van zilver is 2162 °C ofwel 3924 °F.

1e gehalte zilver ( 925/1000 ) // 2e gehalte zilver ( 835/1000 ) // 3e gehalte zilver ( 800/1000 )

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Diamant:

Het is voor zover bekend het hardste materiaal dat in de natuur voorkomt. De diamant ontleent zijn naam aan het Griekse adamas, "ontembaar" of "onoverwinnelijk", verwijzend naar zijn hardheid. Geslepen diamant en prijsbepalende factoren. Ruwe diamanten worden bewerkt om hun schoonheid tot een hoogtepunt te voeren. Na de bewerking houden we een steen over met een uitzonderlijke schittering en kleurenspel die op verschillende criteria worden beoordeeld om tot een prijs te komen. De criteria zijn de 4 "C"'s en houden in:

Cut: Hieronder wordt verstaan het maaksel van de steen. De vorm waarin de steen geslepen wordt is een onderdeel hiervan. Het maaksel heeft betrekking op de kwaliteit van het slijpen en de verhoudingen van de slijpvorm.

Carat: Het gewicht van edelstenen wordt uitgedrukt in Karaat (1 karaat = 0,2 gram) Het karaat wordt onderverdeeld in 100 punten en wordt altijd in twee decimalen uitgedrukt bv. 0,24 karaat of 24 punt. Het gewicht wordt bepaald met een weegschaal.

Clarity: De zuiverheid van geslepen diamant. De steen kan zowel in- als uitwendig kenmerken vertonen. De inwendige bestaan veelal uit resten koolstof die niet geheel uitgekristalliseerd zijn. Of gletsen (inwendige scheuren). Ze komen in allerlei vormen voor maar ook in diverse gradaties van intensiteit. Groeilijnen die de opbouw van de ruwe steen laten zien. Ook zijn er uitwendige kenmerken zoals "Baard" die overblijft wanneer de steen te hard gesneden is. Ook kan er "Nijf" achterblijven wanneer de steen zuinig gesneden is.

Colour: Kleur is altijd subjectief. Hoe witter de kleur hoe hoger de prijs. De kleur wordt bepaald aan de hand van een set zogenaamde "masterstones". Dit is een door verschillende vooraanstaande diamantairs beoordeelde set stenen met verschillende kleuren in de hoogste graden, die als een standaard wordt beschouwd.

Openingstijden

Maandag Gesloten

Dinsdag 10:00 - 17:30

Woensdag 10:00 - 17:30

Donderdag 10:00 - 17:30

Vrijdag 10:00 - 17:30

Zaterdag 10:00 - 17:30

Let op geen koopavond

Zondag Gesloten

Juwelier Khemai

Wij hebben een mooie selectie van alle soorten sieraden en juweliers

Ook voor inkoop en contacte betalingen voor uw oude sieraden.

Juwelier Khemai

Paul Krugerlaan 246

2571 HR Den Haag

T.: 070- 356 01 70

M.: 06- 509 35 342 (Satish)